Mattes bibliotekHöftledsdysplasi, och artros
 :: Hyaluron 365 - Hyalurone - Hyaluronsyra ::    

Hyaluron 365 - Hyalurone - Hyaluronsyra

Det kosttillskott jag gett Elliott i åtta års tid, Caniflex, har slutat säljas här i Sverige pga bristande åtgång. Skit, jämmer och eländes elände.

Hyaluronsyra är ett av de primära "smörjande" delar av lederna. Hyaluronsyra binder till ett protein som kallas aggrecan. Detta komplex är det som gör brosk så motståndskraftiga mot komprimering. Hyaluronsyra är en polymer som består av många enheter av disackarider. En disackarid består av två enheter som kallas monosackarider, som är den minsta socker enheter.
Ska samla lite om den, Hyaluron 365, som jag försökt fasa in i olika omgångar. Av någon anledning så reagerar han på den, får sura uppstötningar, lite spykänsla verkar det som.

Tuppkam, att injicera hyaluronsyra, verkar ju ge effekt på vissa individer. Men fungerar den alls om man tar den oralt?

Socialstyrelsen ställer sig inte positiva till hyaluronsyra http://www.socialstyrelsen.se/nationellariktlinjerforrorelseorganenssjukdomar/sokiriktlinjerna/artrosiknaochhoft3

Ledinflammation och behandling av hästar, SLU http://ex-epsilon.slu.se:8080/archive/00001384/01/EEF.pdf

Svär på mig själv i skrivande stund. Fann nämligen för några dagar något som var så intressant men självklart hittar jag det inte igen. Det var något om att frågan är om hyaluronsyra som tillförs oralt inte hinner ombildas till sockerarter och inte kommer till att ge effekt för ledbroskens kollagen. Jag fick en känsla av att det nog troligen kunde vara så.

» Hyaluronan av Anna Engberg–  ' Hyaluron 365 - Hyalurone - Hyaluronsyra ' uppdaterad 2014-06-26  –